Лікар УЗД

Лікар з ультразвукової діагностики Гіржева Олена Анатоліївна
Гіржева Олена Анатоліївна – лікар з ультразвукової діагностики, має другу кваліфікаційну категорію. Загальний медичний стаж 20 років.

Проводить дослідження серця, органів черевної порожнини, нирок, наднирників , сечового міхура, щитоподібної залози, поверхневих м’яких тканин, дитячого кульшового суглобу.

Для досконалого дослідження органів черевної порожнини потрібно не пити, не їсти деякий час, в залежності від віку дитини:

  • дітям до 1 року – 3 години;
  • дітям 1-3 років – 6 годин;
  • дітям 4-6 років – 6-8 годин;
  • дітям старшим 6 років 8-12 годин

Також за 3 дні до обстеження потрібно виключити з раціону продукти, що сприяють газоутворенню: бобові, капусту, свіжий хліб, здобні вироби, інші вироби з тіста у великій кількості, солодкі газовані напої, продукти, на які є індивідуальне підвищене газоутворення.

Для якісного обстеження нирок, та сечового міхура потрібно на момент дослідження мати повний сечовий міхур. Для цього дітям раннього віку пропонуємо 0.5-0.7л рідини за 1 годину до обстеження, дітям 3-6 років 0.7 л води за 1 годину до обстеження, дітям старшим 6 років 0.7-1 л води за 1 годину до обстеження без сечовипускання.

Проведення ультразвукового дослідження серця, поверхневих м’яких тканин, дитячого кульшового суглобу та щитоподібної залози спеціальної підготовки не потребує.