Гастроентеролог

Лікар – гастроентеролог дитячий Тищенко Світлана Володимирівна
Тищенко Світлана Володимирівна – лікар – гастроентеролог дитячий. У 1987 році закінчила педіатричний факультет Одеського медичного інституту. З 2006 року має вищу кваліфікаційну категорію.

Лікар надає спеціалізовану медичну допомогу дітям, хворим на захворювання органів травлення, а також проводить їх диспансерізацію і санітарно-просвітню роботу з питань профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту та раціонального харчування дітей.

Біль у животі, напевно, найпоширеніший симптом дитячого нездужання, тому батькам в жодному випадку не варто залишати без уваги дитячі скарги. Спочатку необхідно звернутися до сімейного лікаря, який після огляду і обстеження дитини, виставляє попередній діагноз, а потім приймає рішення до якого спеціаліста направити хвору дитину і дає направлення на консультацію. А, якщо, раптом у дитини виникла інтенсивна біль у животі, то треба терміново показати дитину хірургу поліклініки в часи його прийому або Обласної дитячої лікарні, яка працює цілодобово.
На консультацію до гастроентеролога в поліклініці проводиться попередній запис дітей, день і годину відвідування обирають самі батьки.

При первинному зверненні до гастроентеролога, необхідно мати наступні обстеження:
1.Загальний аналіз крові.
2. Загальний аналіз сечі.
3. Копрограма.
4. Кал на яйця глистів і простійші.
5. УЗД органів черевної порожнини.

А також, при собі треба мати медичну карту дитини і направлення на консультацію від сімейного лікаря.
Своєчасне звернення до гастроентеролога і призначене ним лікування, допомагають швидко та ефективно вилікувати хвороби шлунково-кишкового тракту дітей.