Клініка дружня до молоді

Україна залишається лідером в Європі з питань розповсюдження ВІЛ-інфекції. В 2015 році 60% випадків передачі ВІЛ-інфекції відбулось внаслідок незахищеного сексу. Більшість випадків інфікування ВІЛ в Україні реєструється у молодих людей віком від 15 до 29 років, 90% з яких – це учнівська та студентська молодь. За останній час спостерігається збільшення кількості офіційно зареєстрованих споживачів наркотиків за рахунок прибуття до інших регіонів вимушених переселенців з місць проведення бойових дій, це, в першу чергу, Запорізька, Харківська, Дніпропетровська та ін. області. Підлітки та молодь з числа тимчасово переміщених осіб, в наслідок пережитих стресів, схильні до депресії , часто мають негативні настрої і суїцидальну поведінку, проявляють скритність, агресивнісь, мають схильність до ризикованої поведінки: вживання алкоголю і наркотиків, безладні сексуальні стосунки, порушення законодавства України. В результаті економічних та соціальних проблем, та враховуючи той фактор, що молоді люди взагалі більш уразливі до поведінкових, емоціональних та психічних відхилень, збільшення рівня усіх цих проявів не оминуло і місцеву молодь. Варто зазначити, що серед підлітків та молоді поширені прояви гендерного, психологічного, фізичного та сексуального насилля, що вкрай негативно впливає на безпечне співіснування у суспільстві.

Дуже важливим аспектом є стигматизація, яка існує у нашому суспільстві, і підліток, який має психологічно-поведінкові проблеми дуже ризикує опинитися «за бортом»: бути відрахованим з учбового закладу, зіштовхнутись із нерозумінням зі сторони батьків,та відсутності підтримки і допомоги від однолітків. Імовірність отримання ними профілактичних та кваліфікованих втручань є у 2–3 рази нижчими. Досвід роботи зі студентами групи ризику, переселенцями показав, що вони схильні одержувати довгострокову допомогу в вирішенні особистісних проблем, складність полягає в бракуванні інформації та в формуванні прийняття рішення звернутись по допомогу.

Робота кабінету «Дружнього до молоді» буде направлена на профілактику ВІЛ-інфекції, допомогу та підтримку студентської та учнівської молоді, в тому числі груп ризику, отримання медико-психолого-соціальної допомоги на принципах «дружнього підходу».

МДП №3 готується до акредитації на звання “Клініка дружня до молоді”

Like I was saying in my post, I’d like to discuss essay writing services and I use them myself. Essay writing can often be a very frustrating chore, to be frank. It can be extremely time consuming for the writing and it can also be very tedious best essay writing services if it is a more advanced topic you aren’t too keen on.